Rijopleiding in Stappen (RIS)


Rijopleiding in Stappen (RIS)

Rijschool AAHAA is gecertificeerd voor RIS , de Rijopleiding in Stappen.
Bij deze rijopleiding leer je stap-voor-stap en in vier verschillende modules autorijden. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Aan het eind van de opleiding ben je in staat om geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties diverse verrichtingen uit te voeren.

Uiteindelijk ben je met deze rijopleiding beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Naast de hoge kwaliteit van deze rijopleiding is ook het hoge slagingspercentage een voordeel van RIS.


Ris logo 002

De 4 Modules

Module Wat leer je? Toets afgenomen door?
1 Voertuig-bediening en beheersing Rijschool AAHAA
2 Eenvoudige verkeerssituaties en manoeuvres Rijschool AAHAA
3 Complexe verkeerssituaties CBR
4 Veilige en verantwoorde verkeersdeelname CBR

Elke module wordt afgesloten met een toets. Je kunt niet zakken voor een toets. Als het resultaat niet voldoende is krijg je gerichte adviezen en tips om de resultaten voor de volgende toetsen te verbeteren.

Aan het einde van de rijles krijg je huiswerk mee. De bedoeling is dat je het opgegeven script voorbereidt, zodat de rijles effectiever is.


Module 3

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding op het praktijkexamen is module 3 (TTT). Module 3 is een rijtest die verloopt als een echt rij-examen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens deze module hoe het met je rijvaardigheid is gesteld.

Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Er worden ook 2 bijzondere manoeuvres gedaan (stopopdracht, parkeeropdracht of een omkeeropdracht). Bij een juiste en veilige uitvoering hiervan kan men een vrijstelling hiervoor verkrijgen.

Na afloop van de toets krijg je van de examinator en van je rij-instructeur een advies over de onderdelen waar je nog aan moet werken. Je kunt dan gericht je rijopleiding afronden.

Zo gaat het bij Module 3 (T.T.T.)


Module 4

Het praktijkexamen

Als je de modules op stap 6 of hoger hebt staan dan ben je klaar om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer is het tijd voor het praktijkexamen. Rijschool AAHAA verzorgt de aanvraag bij het CBR. In overleg met jIMG_1774ou bepalen we het ideale tijdstip voor het afrijden. Het voordeel hiervan is dat we het lesprogramma en de examendatum goed op elkaar kunnen afstemmen.

We hebben voor de aanvraag van het praktijkexamen wel een aantal gegevens van je nodig zoals bij ook bij module 3:

  • Gezondheidsverklaring (ingediend bij CBR);
  • machtiging (Rijschoolnummer 0880F7);
  • een geldig theoriecertificaat (categorie B)
  • een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort)

Zo gaat het bij het CBR praktijkexamen


Voordelen van de RIS samengevat

 

Hoger slagingspercentage
Duidelijker structuur met modules, stappen, handelingen en scripts
Je werkt zelfstandig aan het leren van scripts (besparing rijlessen)
Door de 3 toetsen ga je zelfverzekerd op voor het praktijkexamen

Machtig uw Rijschool met DigiD

Voordat wij je rijexamen kunnen aanvragen moet je daar eerst toestemming voor geven.
Dat doet je met een machtiging. Dat biedt jou enkele voordelen. Zo ontvangt je na het machtigen direct bericht als de rijschool het examen voor je heeft gereserveerd of als je
examen is verschoven. Ook kan je dan direct je Eigen Verklaring (EV) kopen, invullen en versturen, tenminste als u alle vragen aan de voorzijde met neen kunt beantwoorden.

Download eerst de beschrijving  Machtig je rijschool met DigiD

Button Machtiging DigiD


Rijschool AAHAA voor stress vrije rijlessen!